ua en ru

ВР виділила 50,8 млн грн на зарплату співробітникам Національної академії наук

Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні за основу законопроект № 11322, згідно з яким з бюджету 2012 виділяється 50,8 млн грн на зарплату співробітникам Національної академії наук. "За" закон "Про внесення змін до закону України" Про Державний бюджет України на 2012 рік "(щодо оплати праці в академічних установах)" проголосував 271 народний депутат з мінімально необхідних 226.

Закон спрямований на забезпечення виплати заробітної плати працівникам науково-дослідних установ і організацій Національної академії наук України.

Законом збільшено обсяг видатків загального фонду державного бюджету, а саме бюджетні призначення Національної академії наук України за бюджетною програмою "Фундаментальні дослідження, прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням, підготовка наукових кадрів, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури та наукових об'єктів, що становлять національне надбання "на суму 50 млн 815,8 тис. грн.