ua en ru

ВР ввела мораторій строком на 5 років щодо зміни цільового призначення земділянок рекреаційних об'єктів

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 17 березня, в ході ранкового засідання ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект, що передбачає ввести мораторій строком на 5 років на зміну цільового призначення земельних ділянок об'єктів благоустрою усіх форм власності, що мають рекреаційне призначення. Відповідний проект (№2443 від 25.04.2008 р.), ініційований нардепом фракції НУ-НС Іваном Зайцем, підтримали 295 народних депутатів.

Законопроект передбачає ввести мораторій строком на 5 років на зміну цільового призначення земельних ділянок об'єктів благоустрою усіх форм власності, що мають рекреаційне призначення і розташовані в містах та інших населених пунктах, таких як зелені зони та об'єкти фізичної культури і спорту, в тому числі стадіони, спортивні та дитячі майданчики.

Також передбачається розширити площу земель рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах з забезпеченням до 2012 року їхнього зростання на 5-10 відсотків.

З метою удосконалення державної політики в сферах земельних відносин і охорони здоров'я населення та з питань дітей, молоді і спорту, а також відповідно до вимог пункту 3 статті 52 Земельного Кодексу України, Кабінету міністрів України доручається розробити проект закону про землі рекреаційного призначення.