ua en ru

ВР запровадила чіткий розподіл діяльності підприємств, що займаються металобрухтом

Верховна Рада України (ВР) ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законів України (щодо операцій з металобрухтом)", що передбачає продовжити на чотири роки терміну дії норми, відповідно до якої експорт брухту кольорових металів здійснюється тільки спеціалізованими металургійними переробними підприємствами.

Відповідний законопроект (№7429 від 06.12.2010 р.) ініційований народними депутами від фракції Партії регіонів, підтимали 260 з 398 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Ухвалений акт розроблено з метою створення передумов для впровадження новітніх технологій, освоєння виробництва високотехнологічних видів продукції, раціонального використання власних сировинних ресурсів, захисту національного товаровиробника, легалізації розрахунків за прийнятий металобрухт.

Документом передбачається внесення змін до законів "Про ставки вивізного (експортного) мита на брухт легованих чорних металів, брухт кольорових металів та напівфабрикати з їх використанням", "Про металобрухт" щодо збереження діючої у 2010 р. ставки експортного мита до 2013 р. Пропонується запровадити чіткий розподіл діяльності спеціалізованих підприємств, його приймальних пунктів та спеціалізованих металургійних переробних підприємств із уточненням норми щодо можливості готівкових розрахунків за закуплений у населення металобрухт.

Передбачається також продовжити на чотири роки терміну дії норми, відповідно до якої експорт брухту кольорових металів здійснюється тільки спеціалізованими металургійними переробними підприємствами, на яких виготовлені такі товари, за наявності експортного сертифіката якості.