ua en ru

ВР внесла зміни до деяких законів щодо з/д майна на окупованому Донбасі

ВР внесла зміни до деяких законів щодо з/д майна на окупованому Донбасі Фото: Верховна Рада

Документ підтримали 266 нардепів

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №5428 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підприємств залізничного транспорту, майно яких розташоване на території проведення антитерористичної операції". За документ проголосували 266 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Документ спрямований на запровадження тимчасових заходів щодо недопущення звернення стягнення на активи ПАТ "Укрзалізниця" за зобов’язаннями підприємств залізничного транспорту, майно яких розміщене на непідконтрольній території антитерористичної операції, щодо яких не відбулось правонаступництво у встановленому постановами Кабінету міністрів України порядку.

Проектом передбачається тимчасово встановити мораторій на звернення стягнення на активи ПАТ "Укрзалізниця" за зобов’язаннями підприємств залізничного транспорту, майно яких розміщене на непідконтрольній території проведення АТО; на період дії мораторію зупинити виконавчі провадження та заходи примусового виконання рішень щодо звернення стягнення на активи товариства за такими зобов’язаннями.

"Прийняття проекту Закону матиме наслідком запобігання покладенню на ПАТ "Укрзалізниця" відповідальності за зобов’язаннями підприємств залізничного транспорту, які не передали у встановленому порядку свої права та обов’язки ПАТ "Укрзалізниця" як правонаступнику, а також збереження майна та активів Товариства", - зазначають автори закону.

Нагадаємо, ПАТ "Укрзалізниця" вперше почала відкритий відбір на посади директорів регіональних філій.