ua en ru

ВР у п'ятницю, 24 лютого, розгляне законопроект про реформування нафтогазового комплексу

Верховна Рада Україна (ВР) в п'ятницю, 24 лютого, планує розглянути законопроект № 9429, ініційований урядом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою забезпечення реформування нафтогазового комплексу". Законопроект внесено до порядку денного сесії, яка опублікована на офіційному сайті ВР.

На порядку денному відповідне питання стоїть першим, відразу після "години запитань до уряду".
Згідно з текстом проекту закону, реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) державних підприємств, дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз Україна", що здійснюють діяльність з транспортування магістральними та/або розподільними трубопроводами, зберігання в підземних газосховищах, і НАК "Нафтогаз Україна"здійснюється за рішенням Кабінету міністрів України.

У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що прийняття відповідного проекту закону дозволить здійснити реформування НАК "Нафтогаз Україна", спрямоване на підвищення економічної ефективності нафтогазової галузі, що буде відповідати вимогам законодавства ЄС у зв'язку з приєднанням України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства та сприяти посиленню енергетичної незалежності України.

Вищезазначений законопроект був внесений Кабміном до ВР ще в листопаді 2011 р.

Нагадаємо, вчора, 20 лютого, глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що найближчим часом парламент не буде приймати законопроекти, які передбачають можливість приватизації газотранспортної системи (ГТС) України.