ua en ru

ВР найближчим часом розгляне 6-7 законопроектів, які стосуються євроінтеграції, - Рибак

Верховна Рада України найближчим часом розгляне 6-7 законопроектів, які стосуються євроінтеграції. Про це заявив голова ВР Володимир Рибак під час зустрічей з маршалком Сенату Польщі Богданом Борусевичем та з маршалком Сейму Евою Копач у Варшаві, повідомляє прес-служба парламенту.

Зокрема, Рибак висловив вдячність Польщі за активну та послідовну підтримку євроінтеграційного курсу України.

"Стратегічний євроінтеграційний напрям України залишається незмінним. Про це однозначно говорить Президент і уряд України, про це чітко висловилася Верховна Рада України, ухваливши 22 лютого ц.р. відповідну заяву", - сказав Рибак.

За його словами, результати саміту Україна-ЄС у Брюсселі, який став важливою подією у відносинах з ЄС, стали можливими також завдяки активній та послідовній підтримці євроінтеграційного курсу України з боку польських колег.

"Євроінтеграція для нас - це насамперед проведення системних реформ. Це тривалий і непростий шлях, який ми повинні пройти, - заявив В.Рибак. - Для України підписання угоди про асоціацію є першочерговим пріоритетом". Не менш важливим він також назвав подальше спрощення візових вимог для українських громадян та запровадження безвізового режиму, зазначивши, що це один з ключових пріоритетів взаємодії з Євросоюзом.

За словами Рибака, вже ближчим часом український парламент розгляне 6-7 законопроектів, які стосуються євроінтеграції. "Думаю, немає жодних перешкод для розгляду цих питань", - сказав він, зауваживши, що у цьому зацікавлені усі політичні сили у Верховній Раді, окрім, можливо, фракції КПУ.

Своєю чергою, Борусевич зазначив, що якщо йдеться про перспективу для України на асоціацію, то треба дати Україні перспективу для членства. Польські колеги були зацікавлені в обговоренні питань, які стосуються малого прикордонного руху, адже це, на їхню думку, прообраз надання Україні безвізового режиму.

Читайте також: Угода між Україною та ЄС щодо спрощення оформлення віз може вступити в дію в середині 2013 р., - Немиря