ua en ru

ВР збільшила витрати держбюджету на виплату винагород за участь у АТО на 955 млн гривень

ВР збільшила витрати держбюджету на виплату винагород за участь у АТО на 955 млн гривень Фото: Верховна Рада України

Прийняття закону не потребує додаткових витрат з держбюджету

Верховна Рада України збільшила видатки державного бюджету на 955 млн гривень на виплату винагород за участь у бойових діях в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Відповідний законопроект №3379 за основу та в цілому підтримали 240 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законом передбачається збільшення видатків на виплату винагород, яке здійснюється за рахунок зменшення витрат на забезпечення діяльності Збройних сил України та підготовку військ (255 млн гривень), розвиток озброєння і військової техніки (500 млн гривень), а також будівництво житла для військових (200 млн гривень).

Підкреслюється, що прийняття закону не потребує додаткових витрат з держбюджету.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав Закон України № 735-VІІІ "Про внесення змін до Закону України" Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту "щодо виплати одноразової грошової допомоги волонтерам, добровольцям, які захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та членам сімей загиблих", прийнятий Верховною Радою України 3 листопада 2015.