ua en ru

ВР уточнила обов'язки міліції в реалізації заборони грального бізнесу в Україні

Верховна Рада України (ВР) ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дотримання законодавства про заборону грального бізнесу в Україні".

Відповідний законопроект (№5349-д.), ініційований фракцією БЮТБ, підтримали 237 народних депутатів.

Ухвалений акт спрямований на удосконалення механізму реалізації заборони грального бізнесу в Україні в частині виконання своїх обов´язків органами міліції.

Зокрема, частину другу статті 3 закону "Про заборону грального бізнесу в Україні" викладено в такій редакції: "Застосування фінансових санкцій, зазначених у частині першій цієї статті, здійснюється за рішенням суду, ухваленого за позовом органів міліції та/або органів державної податкової служби".

Закон "Про міліцію" доповнено нормою, згідно з якою органи міліції мають "забезпечувати в межах своїх повноважень виконання вимог закону про заборону грального бізнесу в Україні".

Кримінальний кодекс України доповнено статтею 2032 (Зайняття діяльністю, заборона на яку встановлена законом "Про заборону грального бізнесу в Україні"), яка встановлює, що зайняття гральним бізнесом караються штрафом у розмірі від десяти до п´ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за зайняття гральним бізнесом, - караються обмеженням волі на строк до п´яти років.

Нагадаємо, у червні ц.р. Верховна Рада України направила на повторне перше читання законопроект №5349 "Про внесення зміни до деяких законодавчих актів України щодо дотримання законодавства про заборону грального бізнесу в Україні". За відповідне рішення проголосували 340 депутатів з 419 зареєстрованих в залі.