ua en ru

ВР встигне прийняти євроінтеграційні закони до жовтня, якщо опозиція не буде блокувати парламент, - нардеп

Верховна Рада України повернеться до розгляду необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом законопроектів у вересні і встигне їх прийняти до жовтня, якщо опозиція не буде вдаватися до блокування. Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від Партії регіонів Євген Мураєв.

"Для того, щоб закони були зважені, вони повинні бути ретельно опрацьовані, більше того вони повинні пройти Венеціанську комісію, і повинні бути узгоджені з ОБСЄ. Після виконання всіх рекомендацій, адаптації законів, після того, як вони будуть вивірені, ми безумовно їх внесемо , і у вересні розглянемо", - зазначив нардеп.

Мураєв нагадав, що Саміт Східного партнерства буде в кінці листопада, а в жовтні швидше за все буде винесено рішення Ради Європи по Україні.

"Я думаю, що в жовтні ми встигнемо відпрацювати всі законодавчі ініціативи та привести їх у відповідність з європейськими нормами. У нас достатньо часу, якщо опозиція не буде блокувати парламентську залу, і ми будемо плідно працювати", - зазначив він.