ua en ru

ВР спростила діяльність об'єктів ветеринарної медицини

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 16 червня, прийняла у другому читанні та в цілому урядовий законопроект щодо спрощення підприємницької діяльності та скорочення кількості зайвих дозвільних документів у сфері ветеринарної медицини. Відповідний проект закону (№ 7377 від 18.11.2010), ініційований Кабінетом міністрів України, підтримали 248 народних депутатів.

Законодавчим актом із закону "Про ветеринарну медицину" вилучено норму щодо обов´язкового отримання суб´єктами господарювання експлуатаційного дозволу для функціонування потужностей (об´єктів), які використовуються для виробництва, переробки, зберігання та обігу ветеринарних препаратів та репродуктивного матеріалу.

Закон ухвалено з урахуванням пропозицій Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України.

Документ розроблено для спрощення підприємницької діяльності та скорочення кількості зайвих дозвільних документів у даній сфері, оскільки для здійснення відповідної діяльності (виробництво медичних препаратів та племінних (генетичних ресурсів) законом "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" також вимагається отримання ліцензії.

Нагадаємо, 1 березня ц.р. ВР прийняла за основу даний документ.