ua en ru

ВР створила комісію з розробки нового законопроекту про вибори

Народні депутати України 383 голосами при необхідних 226 прийняли постанову, згідно з якою створена комісія з 13 депутатів під керівництвом народного депутата з фракції НУ-НС Руслана Князевича з розробки нового законопроекту про вибори народних депутатів. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Заступником голови комісії обраний Адам Мартинюк (фракція КПУ), в комісію входять чотири представники фракції Партії регіонів, три представники фракції БЮТБ, два представники фракції НУ-НС і по одному представникові від фракцій КПУ, НПУ і партії "Реформи заради майбутнього".

Як повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин, прийнятою постановою парламент серед іншого повернув на повторне читання п'ять проектів закону про вибори народних депутатів (№9265, №9265-1, №9265-2, №9265-3, №9265-4). Згідно з прийнятою постановою, новостворена комісія повинна до 17 листопада розробити новий законопроект, а якщо цього не відбудеться, парламентарії приступлять до розгляду згаданих законопроектів відповідно до процедури.

Литвин підкреслив, що, незважаючи на те, що рішення про створення комісії і рішення про повернення на повторне перше читання раніше зареєстрованих законопроектів ухвалюється одним голосуванням, з часом будуть створені дві постанови, окремо постанова про повернення законопроектів на повторне перше читання і окремо постанова про створення комісії з розробки нового законопроекту.