ua en ru

ВР сьогодні заслухає звіт Карпачової і розгляне законопроект, що регулює ціни на соціальнозначущі товари

Народні депутати України, сьогодні 7 лютого, після відкриття десятої сесії Верховної Ради шостого скликання, заслухають щорічну доповідь уповноваженого ВР з прав людини про стан дотримання та захисту прав і свобод людини в Україні. Про це йдеться в порядку денному ВР, опублікованому на офіційному сайті ВР.

Крім того, ВР сьогодні планує розглянути урядовий законопроект №9473 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям закону України "Про засади запобігання та протидії корупції". Закон передбачає введення спецперевірок щодо кандидатів на зайняття посад в державних органах. А також введення обмежень для прийому на роботу в органи держвлади осіб, які протягом трьох останніх років залучалися до адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення.

Також народні депутати розглянуть проект закону №9139 про реорганізацію та вдосконалення дозвільної системи у сфері охорони навколишнього середовища, раціонального та сталого використання природних ресурсів та екологічної безпеки, зменшення регуляторного тиску на суб'єктів господарювання. Відповідним законопроектом впорядковується об'єкти, на які недоцільно видавати документи дозвільного характеру.

Нардепи також планують розглянути проект закону №9361 "Про ціни і ціноутворення", який визначає підстави для запровадження державного регулювання цін (тарифів, плати, ставок або зборів, крім ставок і зборів, що використовуються в системі оподаткування), види державного регулювання цін, порядок їх застосування, диференціюючи адміністративні та ринкові методи.

Крім того, нардепи планують розглянути зміни до закону про автомобільний транспорт, а також проект закону про внесення змін до статті 297 КК (щодо посилення кримінальної відповідальності за наруги над пам'ятю радянських воїнів-визволителів).

Після обіду нардепи планують до розгляду у повторному першому читанні проектів законів, зокрема, про правила етичної поведінки, про житлово-комунальні послуги, а також зміни до закону про місцеве самоврядування та ін.