ua en ru

ВР сьогодні розгляне питання посилення контролю за укладенням договорів застави та іпотеки земельних ділянок

Верховна Рада Україна 20 грудня має розглянути низку проектів законів, зокрема у другому читанні "Про внесення змін до законодавчих актів щодо посилення контролю за укладенням договорів застави та іпотеки земельних ділянок та прав на них", зміни до законів щодо вдосконалення управління об'єктами державної власності, зміни до законодавчих актів щодо накладення арешту на морські судна, про граничний розмір компенсації затрат на правову допомогу. Про це йдеться у порядку денному роботи парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому народні депутати мають включити до порядку денного сесії проект закону про схвалення рішення Президента щодо направлення миротворчого контингенту для участі України в місії ООН і стабілізації у Демократичній Республіці Конго, зміни до державного бюджету на 2011 р. та проект закону про державну програму приватизації.

Також парламентарі мають внести до порядку денного сесії проект закону про зміни до закону про дошкільну освіту, зміни в Земельний кодекс та до законодавчих актів щодо розмежування земель державної та комунальної власності.

Крім цього, народні депутати повинні сьогодні включити до порядку денного проект закону про внесення змін до розділу 10 "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо заборони на відчуження та зміну земель сільськогосподарського призначення, а також зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування підприємств оборонно-промислового комплексу.