ua en ru

ВР сьогодні може підтримати посилення відповідальності за несплату аліментів, - Петренко

ВР сьогодні може підтримати посилення відповідальності за несплату аліментів, - Петренко Фото: Павло Петренко (kmu.gov.ua)

Петренко розраховує, що відповідний закон ухвалять до кінця лютого

Верховна Рада України сьогодні, 16 листопада 2017 року, може прийняти в першому читанні проект закону, яким пропонується посилити відповідальність за несплату аліментів. Про це в кулуарах парламенту журналістам повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розрахуємо, що після 16:00 український парламент проголосує в першому читанні законопроект, який посилює відповідальність за порушення прав дитини, у тому числі при сплаті аліментів", - заявив Петренко.

За його словами, документ передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон для неплатників аліментів. Крім того, закон дозволить зобов'язувати таких осіб до суспільно-корисних робіт. Петренко зазначив, що сподівається на ухвалення закону в цілому до кінця лютого.

Нагадаємо, раніше Петренко повідомив, що в органах юстиції перебувають понад 600 тис. справ проти тих, хто ухиляється від сплати аліментів.