ua en ru

В органах юстиції понад 600 тис. справ проти тих, хто ухиляється від сплати аліментів, - Петренко

В органах юстиції понад 600 тис. справ проти тих, хто ухиляється від сплати аліментів, - Петренко Фото: Павло Петренко (kmu.gov.ua)

Аліменти отримують майже 3 мільйони дітей в країні

В Україні в органах юстиції налічується понад 600 тисяч проваджень проти тих, хто ухиляється від сплати аліментів. Про це сьогодні під час години запитань до уряду заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нині в органах юстиції понад 600 тисяч виконавчих проваджень проти тих, хто ухиляється від сплати аліментів, це 600 тисяч дітей, які залишилися без нормального життя, без права на майбутнє", - заявив Петренко.

Міністр зазначив, що аліменти отримують майже 3 мільйони дітей в країні.

Мін'юст спільно з народними депутатами розробили зміни до законодавства, які мають посилити права дітей у захисті від економічного насилля. У найближчі тижні уряд запропонує ВРУ ухвалити зміни до законів, які забороняють виїзд за кордон для тих, хто понад 6 місяців ухиляється від сплати аліментів.

Крім того, Мінюст запропонує парламенту позбавити неплатників аліментів права на керування транспортними засобами та носіння мисливської зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку року виконавча служба забезпечила виплату 1,7 млрд гривень аліментів.