ua en ru

ВР може розглянути сьогодні постанову про призначення В.Пшонки генпрокурором

Верховна Рада (ВР) України сьогодні має намір розглянути законопроект про внесення змін до закону України "Про використання земель оборони" (щодо будівництва житла для військовослужбовців). Про це йдеться в порядку денному засідання парламента, передає кореспондент РБК-Україна.
Крім того, ВР має розглянути проект закону щодо порядку заміщення нардепів, повноваження яких достроково припинені, що передбачає можливість розміщення депутатів не відповідно до виборчого списку а за рішенням відповідної партії. Депутати також планують сьогодні розглянути проект закону у 2-му читанні щодо уточнення процедури примусового виконання судових рішень. Проект закону про повернення у держвласність цілісного майнового комплексу "Херсонський машинобудівного завод".
Слід також зазначити, що парламентарі розглянуть кілька законопроектів, що стосуються судоустрою, а саме - про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" (щодо передачі справ, пов'язаних із соціальними виплатами), про внесення змін до деяких законодавчих актів "Щодо підстав звільнення від доказування", зміни до закону України "Про виконавче провадження", зміни до ЗУ "Про третейські суди".
Депутати також планують о 12:30 розпочати розгляд питання щодо звільнення та призначення суддів.
Слід зауважити, що вчора профільний комітет ВР розглянув подання Президента України Віктора Януковича на призначення першого заступника генерального прокурора України Віктора Пшонки на посаду генерального прокурора України. Враховуючи, що четвер є днем розгляду кадрових питань у ВР, відповідна постанова про призначення В.Пшонки може бути розглянута сьогодні.