ua en ru

ВР дозволила лікарям і ветеринарам використовувати в роботі наркотичні та психотропні речовини

Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому як закон проект закону № 9021 від 6 вересня 2011 р. про внесення змін до закону України "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори" (щодо надання фізичним особам, які здійснюють медичну і ветеринарну практику, можливості використовувати в роботі наркотичні засоби). За ухвалення відповідного законопроекту проголосували 319 народних депутатів з мінімально необхідних 226.
Так, відповідним законом пропонується внести зміни до закону "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори", згідно з якими фізичним особам - підприємцям, які мають ліцензію на здійснення медичної чи ветеринарної практики, надається право на отримання ліцензії на зберігання, перевезення, придбання, використання, знищення наркотичних засобів і психотропних речовин, включених до таблиць II і III Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету міністрів від 6 травня 2000 р. № 770.
Крім того, законом встановлюється, що в ході здійснення операцій у процесі діяльності з використанням наркотичних засобах, психотропних речовини і прекурсори, фізичні та юридичні особи зобов'язані вести реєстрацію використання таких засабів у спеціальному журналі.
Планується, що закон вступить в силу 1 березня 2012 р.