ua en ru

ВР дозволила президентові визначати строки призову

ВР дозволила президентові визначати строки призову Фото: президент України Петро Порошенко

Відповідний законопроект підтримали 235 нардепів

Верховна Рада України (ВРУ) передбачила, що строки проведення призову (призовів) громадян України на строкову військову службу визначаються указом президента, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідний законопроект №4020 "Про внесення зміни до статті 15 закону україни "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо призову громадян України на строкову військову службу" в першому читанні за основу та в цілому підтримали 235 парламентаріїв.

"Проект Закону розроблений з метою закріплення на законодавчому рівні можливості оперативно приймати рішення щодо комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань особовим складом у разі істотних змін у воєнно-політичній обстановці держави", - йдеться в пояснювальній записці.

Так, законопроект був прийнятий в редакції профільного комітету, яка була зачитана під стенограму. Згідно з нею, строки проведення призову (призовів) громадян України на строкову службу визначається указом президента України. Такий указ публікується в ЗМІ не пізніше, ніж за місяць до закінчення року, що передує року призову (призовів) громадян України на строкову військову службу і не пізніше, ніж за місяць до початку проведення призову (призовів).

Реалізація положень закону не потребує додаткових витрат з державного бюджету України.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко запропонував Верховній Раді передбачити, що строки проведення призову (призовів) громадян України на строкову військову службу визначаються указом президента.