ua en ru

ВР дозволила Києву в 2012 р. позичити 2 млрд грн на погашення вексельних заборгованостей

Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні за основу законопроект № 11272, яким пропонується дозволити Київраді позичити 2 млрд грн на погашення вексельних заборгованостей. "За" прийняття законопроекту "Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо запозичення до загального фонду бюджету м. Києва для погашення заборгованості за вексельними розрахунками" проголосували 269 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

"Дозволити Київській міській раді у 2012 році, як виняток, здійснити запозичення до загального фонду бюджету міста з метою погашення заборгованості за вексельними розрахунками без обмежень", - йдеться в тексті законопроекту.

Відзначимо, в 2010 році органами місцевого самоврядування в м. Києві було видано прості векселі на суму 2 млрд грн для оформлення бюджетних зобов'язань бюджету Києва, які виникли у зв'язку з різницею фактичної вартості теплової енергії, яка вироблялася, транспортувалася та постачалася населенню, підприємствам, установам і організаціям.