ua en ru

ВР ратифікує Римський статут при ефективному розслідуванні справ Майдану і агресії РФ, - Луценко

ВР ратифікує Римський статут при ефективному розслідуванні справ Майдану і агресії РФ, - Луценко Фото: Юрій Луценко розповів про ратифікацію Радою Римського статуту

Дії МКС покажуть доцільність приєднання до Римського статуту в цілому

Верховна Рада України проголосує за ратифікацію Римського статуту за умови ефективного розслідування подій на Майдані, в аннексированном Криму і на окупованому Донбасі. Про це в понеділок, 21 листопада, заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Ми підписали конвенцію, але не ратифікували її. Український парламент прийняв два рішення, якими визнав юрисдикцію МКС в двох конкретних ситуаціях: подіях на Майдані, події в Криму та на окупованій частині Донбасу... Ми вважаємо, що в даному випадку дії МКС покажуть доцільність приєднання до Римського статуту в цілому. Якщо МКС зараз доведе свою ефективність у цих двох резонансних для українського народу випадках, то безумовно я упевнений, що парламент ухвалить одноголосне рішення про приєднання до авторитетної міжнародної угоди - Римського статуту", - сказав він.

Нагадаємо, ГПУ може об'єднати розслідування подій на Майдані, в Криму та на Донбасі.