ua en ru

ВР розгляне сьогодні договір про участь України у Фонді східно-європейського партнерства з енергоефективності і навколишнього середовища

Згідно з проектом порядку денного, народні депутати України планують сьогодні ратифікувати договір про внесок між Україною і Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) щодо участі України у Фонді східно-європейського партнерства з енергоефективності і навколишнього середовища, автором якого є урядовий уповноважений з питань співпраці з міжнародними фінансовими організаціями Анатолій Максюта. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Крім того, парламентарі розглянуть законопроект про ратифікацію кредитного договору (проект "Будівництво повітряної лінії 750кВ Запорізька АЕС - Каховська") між Україною і ЄБРР. Доповідачем з даного питання виступатиме міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко.

Крім того, депутати розглянуть проект постанови про заслуховування звіту голови Служби безпеці України (СБУ) Валерія Хорошковського щодо переслідувань і агресії СБУ проти українських істориків Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів "В'язниця на Лонцького", спрямованих на приховування історичної правди від суспільства, автором якого виступає народний депутат Андрій Шкіль, і проект постанови про звернення ВР до Президента України щодо внесення подання про звільнення глави СБУ Валерія Хорошковського, даний проект розроблений народним депутатом Сергієм Соболевим. Також депутатам буде запропоновано прийняти проект закону про мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, автором даного проекту виступає народний депутат Наталія Королевська.