ua en ru

ВР заслухає Ярошенка у справі фірми "Лівела"

Верховна Рада (ВР) України у п'ятницю, 9 вересня, заслухає інформацію міністра фінансів Федора Ярошенка про збитки, які були нанесені державі від діяльності полтавської компанії "Лівела". Про це на засіданні погоджувальної ради парламенту заявив її голова Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.

З ініціативою заслухати Кабінет міністрів з цього питання виступив голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко. "Пропозиція у нас така: провести "годину уряду" на таку тематику - "Збитки держави від діяльності компанії "Лівела". Причина бездіяльності влади і дії уряду для недопущення безакцизного ввезення товарів в майбутньому". Це, напевно, компетенція міністра фінансів", - сказав він. Депутат нагадав, що своїми діями компанія завдала збитків державі тільки за 2010 рік на 5 млрд грн. У той же час митниця оцінила збитки держави від безподаткового ввезення нафтопродуктів компанією "Лівела" в 2010 році в 2,892 млрд грн.

Як раніше повідомив директор консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн, фактичним власником "Тайстри" і підконтрольною їй "Лівели" є нардеп від Партії регіонів Володимир Зубик. Сам Зубик спростував цю інформацію. "Лівела" ввозила нафтопродукти в Україну з липня по грудень 2010 року.