ua en ru

ВР проголосує за продовження друку газети "Голос України" у вівторок

ВР проголосує за продовження друку газети "Голос України" у вівторок Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

За словами Парубія, закон є важливим для завершення реформи щодо роздержавлення ЗМІ

У вівторок народні депутати мають ухвалити закон про забезпечення офіційної публікації законів України, а саме продовжити друк ухвалених у парламенті законів у газеті "Голос України". Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій під час погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Спікер наголосив, що закон є важливим для завершення реформи щодо роздержавлення ЗМІ.

"У вівторок пропонується ряд законопроектів, які комітети визначили як першочергові. формування державних і комунальних друкованих ЗМІ… Хочу наголосити ще на одному законопроекті. Це друге читання законопроекту про забезпечення офіційної публікації законів України, про функціонування парламентської газети "Голос України". Адже якщо ми не продовжимо дію цього видання, то ми обірвемо процес законодавчого забезпечення. Як ви знаєте, згідно закону, саме публікація у "Голосі України" означає остаточний момент набуття законом чинності", - додав Парубій.

За його словами, більшість законопроектів на вівторок мають соціальний характер.

"Мова йде про законопроект щодо оздоровлення та відпочинок дітей; закон України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", - додав голова парламенту.

Нагадаємо, у 2015 році президент України Петро Порошенко наклав вето на закон "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" і направив свої пропозиції.