ua en ru

ВР проголосує призначення нових членів ЦВК у день внесення подання президентом

ВР проголосує призначення нових членів ЦВК у день внесення подання президентом Фото: Андрій Парубій розповів, коли винесе на голосування призначення нових членів ЦВК

На думку голови Верховної Ради Андрія Парубія, це питання потребує негайного вирішення

Питання щодо призначення нових членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) буде внесене до порядку денного Верховної Ради у день відповідного подання президента. Про це повідомив голова ВР Андрій Парубій в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Вважаю, що це питання потребує негайного вирішення. Проблема полягає лише у тому, що те подання, яке подав президент України у парламент, не знаходить підтримки більшості фракцій", - заявив Парубій.

З його слів, найбільші фракції раніше звернулися з проханням перенести відповідне питання до окремого з’ясування.

"Я звернувся, у тому числі публічно, до президента України, щоб він переніс подання, провівши попередні консультації з фракціями. Це цілковито повноваження президента України... Я сподіваюся, що найближчим часом ця дія відбудеться... Тоді я обіцяю невідкладно в той самий день це питання поставити у порядок денний для розгляду", - додав Парубій.

Нагадаємо, у жовтні ЦВК розподілила майже 12 млн гривень субвенцій з держбюджету на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів 18 грудня 2016 року.