ua en ru

ВР приєдналася до протоколу про сталий туризм до Рамкової конвенції про розвиток Карпат

ВР приєдналася до протоколу про сталий туризм до Рамкової конвенції про розвиток Карпат Фото: Верховна Рада України

За документ проголосували 239 нардепів

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №0131 "Про приєднання до Протоколу про сталий туризм до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат". За документ проголосували 239 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Прийняття закону необхідне для підписання протоколу, що надасть можливість розвивати туристичну складову, ураховуючи унікальне біологічне та культурне різноманіття та спільну спадщину Карпат; впливати на економічний розвиток менш розвиненої території Карпат, сприяти диверсифікації економічної діяльності на цих територіях та створювати можливість використання ресурсів з метою збереження біологічного різноманіття та ефективного використання його компонентів.

Також прийняття документу сприятиме створенню умов для подальшого розвитку сільського та екологічного туризму в Карпатському регіоні; визначенню координованих та спільних інтересів у регіоні щодо розвитку туризму та реалізації міжнародних програм, залученню іноземних інвестицій; розробці туристичних маршрутів і турів, що користуються попитом в Україні і, таким чином, збільшенню обсягів туризму в Україні та, відповідно, фінансових надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Нагадаємо, раніше Рада підтримала за основу законопроект №4480 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони лісів відповідно до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат". За документ проголосували 235 депутатів.