ua en ru

ВР прийняла за основу законопроект щодо посилення держконтролю за відчуженням держмайна

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 14 червня, прийняла за основу урядовий законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відчуження майна суб'єктів господарювання державного сектору економіки", спрямований на посилення держконтролю щодо відчуженням майна державними комерційними та казенними підприємствами.
Відповідний документ (№ 8441 від 22.04.2011 р.), ініційований Кабінетом міністрів, підтримали 252 народних депутатів.
Законопроектом пропонується внести зміни до Господарського кодексу України та закону "Про управління об‘єктами державної власності".
Зокрема, змінами до Господарського кодексу пропонується визначити державні органи приватизації організатором продажу нерухомого майна, яке належить до основних фондів державного комерційного (казенного) підприємства, у порядку, що встановлюється Кабінетом міністрів. Передбачається й спрямування до загального фонду Державного бюджету коштів, отриманих від продажу нерухомого майна, яке належить до основних фондів державного комерційного (казенного) підприємства, за вирахуванням балансової (залишкової) вартості такого майна, якщо інше не встановлено законом та запровадження відчуження певних видів державного майна, якщо інше не встановлено законом, у порядку, що визначається Кабінетом міністрів, і лише на конкурентних засадах.
Також законопроектом пропонується доповнити статтю 7 закону "Про управління об´єктами державної власності" нормою, згідно з якою Фонд державного майна України виступає у встановлених законодавством випадках організатором продажу нерухомого майна суб´єктів господарювання державного сектору економіки.
Крім того, парламентарії ухвалили рішення про підготовку впродовж тижня даного законопроект до другого читання.