ua en ru

ВР прийняла в першому читанні законопроект про реструктуризацію 614,7 млн грн боргів "Укроборонпрому"

Верховна Рада України прийняла в першому читання законопроект № 9347 Владислава Забарського (нардеп від ПР) щодо реструктуризації 614,7 млн грн боргів "Укроборонпрому".

Зокрема, законопроектом пропонується впровадити механізм списання та реструктуризації податкової заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу, які включені до складу "Укроборонпрому", котра утворилась через важке фінансово-економічне становище зазначених підприємств. Пропонується реструктуризувати податкову заборгованість підприємств ОПК, яка становить: 248,6 млн грн - заборгованість перед державним бюджетом; 366,1 млн грн - заборгованість перед державними цільовими фондами. Реструктуризиція проходить шляхом розстрочення сплати цієї заборгованості строком на 60 місяців.

В період дії договорів про реструктуризацію реструктуризована заборгованість зі сплати обов'язкових платежів не підлягає індексації, на неї не можуть нараховуватися проценти, а також пеня, застосовуватися штрафні та фінансові санкції, передбачені законодавством України. Сплата реструктуризованої заборгованості починається через 3 місяці з дня набрання чинності даного закону та погашається рівними частками щомісячно.

Крім цього, пропонується списати суми пені, штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) відповідних підприємств.