ua en ru

ВР прийняла за основу зміни щодо термінів реструктуризації заборгованості підприємствами ПЕК

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону "Про внесення змін до закону України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" (щодо термінів реструктуризації заборгованості)".

За відповідне рішення проголосували 241 з 397 народніх депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Як йдеться у пояснювальній записці, законопроектом (№7266 від 19.10.2010 р.), що був розроблений нардепами від фракцій НУ-НС та Партії регіонів, пропонується продовжити визначену законом "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" процедуру погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу до 1 січня 2013 р. Згідно із документом, погашатися має заборгованість, яка утворилася станом на 1 січня 2007 р., а не на 1 липня 2005 р., як це передбачено чинною нормою закону.

Крім того, підприємствам паливно-енергетичного комплексу, які внесені до реєстру, пропонується дозволити реструктуризацію основного податкового боргу шляхом розстрочення терміном на двадцять років. Державним, комунальним підприємствам, а також господарським товариствам, у статутних фондах яких частка держави становить більше ніж 50 відсотків, які відносяться до підприємств паливно-енергетичного комплексу та внесені до реєстру, дозволяється без отримання додаткових погоджень з державними органами, уповноваженими управляти зазначеними підприємствами, за взаємною згодою, провести реструктуризацію кредиторської та дебіторської заборгованостей також терміном до двадцяти років.