ua en ru

ВР ухвалила у другому читанні та в цілому проект Повітряного кодексу

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, в ході ранкового засідання ухвалила у другому читанні та в цілому проект Повітряного кодексу України, розроблений Кабінетом міністрів України. Відповідний проект № 7144 від 20.09.2010 р. підтримали 299 народних обранців.

Як йдеться у пояснювальній записці, прийняття проекту Повітряного кодексу України дозволить забезпечити виконання вимог міжнародних організацій, а саме, Об'єднаних авіаційних Властей Європи (JAA), Європейської конференції цивільної авіації (ЄКЦА), Європейської організації з безпеки аеронавігації (Євроконтроль), а також висновків і рекомендацій Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) щодо необхідності удосконалення законодавства України за результатами аудиту, проведеного у 2008 році.

Оскільки членство України в таких організаціях зобов'язує внести відповідні зміни до національного законодавства з метою досягнення рівня розвитку країн світу, прийняття законопроекту вкотре доведе серйозність намірів України щодо подальшої співпраці України з міжнародними організаціями в питаннях розвитку цивільної авіації.

Реалізація акта позитивно вплине на соціально-економічну ситуацію в галузі авіаційного транспорту. Стабільна робота авіаційного транспорту є невід'ємною умовою нормального функціонування економіки України.

Впровадження акта створить сприятливі умови для підтримання такого рівня розвитку авіаційного транспорту та безпеки авіації, який дозволить задовольнити життєво важливі потреби держави, народного господарства та населення у повітряних перевезеннях, забезпечити конкурентоспроможність підприємств авіаційного транспорту на внутрішньому та міжнародному ринках авіаційних послуг, врегулювання на законодавчому рівні використання авіації загального призначення.

Нагадаємо, 30 листопада 2010 р. ВР прийняла за основу проект Повітряного кодексу України.