ua en ru

ВР прийняла в цілому законопроект, який передбачає нові вимоги при прийнятті на службу в міліцію

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла в другому читанні і в цілому як закон законопроект № 6418 від 20 травня 2010 р. ініціював депутатами фракції БЮТБ про внесення змін до статті 17 закону "Про міліцію", що передбачають ряд додаткових вимог, яким повинні відповідати громадяни, прийняті на службу в міліцію. За ухвалення законопроекту проголосували 266 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Так, згідно з проектом закону, на службу до міліції приймаються на контрактній основі громадяни України, які досягли 18-річного віку (крім випадків, встановлених законодавством), мають повну середню освіту, володіють державною мовою, здатні за своїми особистими, діловими і моральними якостями, фізичної підготовкою і станом здоров'я 'я виконувати покладені на міліцію завдання. При прийомі на службу в міліцію може бути встановлено випробування строком до одного року.
Призовники не підлягають прийняттю на службу в міліцію, крім осіб, які приймаються на навчання до вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України.
Крім того, законопроектом передбачено, що а службу в міліцію не може бути прийнята особа яка була засуджена за злочин вироком суду, що набрав законної сили і особа, щодо якої було винесено рішення про закриття кримінальної справи по не реабілітуючими підставами".