ua en ru

ВР ухвалила в цілому законопроект про Раду міністрів АРК (доповнення)

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 16 червня, прийняла у другому читанні та в цілому урядовий проект закону про Раду міністрів Автономної Республіки Крим (АРК), що має врегулювати порядок формування Ради міністрів АРК, вимог до членів Ради міністрів, компетенції цього органу тощо. Відповідний законопроект за № 8191 від 03.03.2011 р., ініційований Кабміном, підтримали 254 народних депутатів.

Документом встановлюється, зокрема, що Рада міністрів Автономної Республіки Крим є урядом Автономної Республіки Крим та вищим органом у системі органів виконавчої влади Автономної Республіки Крим, визначається статус Ради міністрів Автономної Республіки Крим та атрибути цього органу, основні завдання та принципи, а також правові засади її діяльності.

Законом унормовано порядок формування Ради міністрів Автономної Республіки Крим, зокрема, визначено вимоги до її членів, призначення на посаду членів Ради міністрів Автономної Республіки Крим.

Документом встановлено також, що Рада міністрів Автономної Республіки Крим є колегіальним органом, який формується Верховною Радою Автономної Республіки Крим на строк її повноважень та очолюється Головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим.

Нагадаємо, 31 травня ц.р. ВР прийняла за основу даний документ.