ua en ru

ВР ухвалила в цілому законопроект про державний земельний кадастр

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 7 липня, ухвалила у другому читанні та в цілому проект закону "Про Державний земельний кадастр", яким передбачено оновлення базових положень з ведення державного земельного кадастру, що містяться у чинному Земельному кодексі, зокрема - скасування з 2013 р. видачі державних актів на право власності на земельні ділянки. Відповідний проект № 8077 від 4 лютого 2011 р., ініційований фракціями ПР, НУ-НС і БЮТБ, підтримали 260 народних депутатів.

Крім того, ухваленим актом встановлено, що аналіз поданої документації та внесення усіх відомостей про земельну ділянку вносяться виключно районними (міськими) територіальними органами центрального органу виконавчої влади із земельних ресурсів.
Законопроект містить також положення про механізм врегулювання порядку обміну інформацією між Державним земельним кадастром та Державним реєстром речових прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, 19 травня ц.р. ВР прийняла за основу законопроект про державний земельний кадастр, тоді його підтримали 267 народних депутатів