ua en ru

ВР ухвалила в цілому урядовий законопроект про створення дозвільних центрів обласного рівня

Верховна Рада Україна (ВР) сьогодні, в ході ранкового засідання, прийняла у другому читанні і в цілому як закон урядовий законопроект про розширення мережі дозвільних центрів, що передбачає створення дозвільних центрів обласного рівня. Відповідний проект закону "Про внесення змін до закону України" Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності "№ 8463 від 04.05.2011 р., ініційований Кабінетом міністрів Україні, підтримали 260 народних депутатів з мінімально необхідних 226.
Так, основним завданням документа є нормативне врегулювання, гармонізація та системне вдосконалення, відповідно до європейських стандартів, процедур видачі документів дозвільного характеру, а також виконання поставлених завдань Президентом України та урядом.
Зокрема, проектом закону пропонується ввести нормативно-правову підставу для видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності на обласному рівні, а саме створення дозвільних центрів обласного рівня.
Крім того, законопроектом надається нова термінологія, зокрема, "регіональні дозвільні органи".
Як говориться в пояснювальній записці документа, в результаті запровадження процедури видачі документів дозвільного характеру на обласному рівні буде збільшено кількість виданих дозвільних документів, у тому числі на платній основі, що стане джерелом додаткових доходів для покриття збільшення видатків державного бюджету.