ua en ru

ВР прийняла урядовий проект закону про соціальні послуги

Народні депутати України сьогодні, 6 вересня 2011 прийняли законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо надання соціальних послуг". За відповідний законопроект проголосували 255 народних депутатів.

Прийнятий закон передбачає залучення в сферу надання соціальних послуг недержавних суб'єктів, зокрема громадських та благодійних організацій, які не мають на меті отримання прибутку, спрощення їх доступу до сфери соціальних послуг з метою формування ринку соціальних послуг, посилення ролі і відповідальності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо визначення потреб громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах, у конкретних видах соціальних послуг, планування послуг, організацію їх надання безпосередньо за місцем проживання громадян;
формування правових основ для впровадження в сферу соціальних послуг механізму соціального замовлення. А також створення правових основ для розробки та впровадження в діяльність суб'єктів, що надають соціальні послуги на професійній основі громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах, державних мінімальних стандартів якості соціальних послуг.