ua en ru

ВР прийняла постанову про відзначення 70-річчя з дня створення підпільної організації "Молода гвардія"

Верховна Рада України (ВР) прийняла проект постанови № 8512 від 16 травня 2011 ініційований народним депутатом, головою фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим про святкування 70-річчя з дня створення підпільної молодіжної організації "Молода гвардія". За відповідний проект постанови проголосували 248 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Проект передбачає підготовку та святкування на державному рівні 70-річчя з дня створення підпільної молодіжної організації "Молода гвардія". Для цього пропонується ряд заходів, зазначених у проекті постанови.
Серед них, забезпечення видання збірника документальних нарисів "Вогонь пам'яті" та перевидання роману Фадєєва "Молода гвардія"; створення документального фільму, присвяченого 70-річчю з дня створення підпільної молодіжної організації "Молода гвардія"; організація демонстрації фільму "Молода гвардія" на каналах мовлення і в мережі кінотеатрів.
70-річчя з дня створення підпільної організації "Молода гвардія" буде відзначатися 28 вересня 2012
ВР ухвалила відповідний проект постанови, виключивши з нього пункт 7 "Контроль за виконанням цієї постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму"