ua en ru

ВР прийняла за основу нову редакцію Державної програми авіабезпеки цивільної авіації

ВР прийняла за основу нову редакцію Державної програми авіабезпеки цивільної авіації Фото: засідання Верховної Ради

За відповідний документ проголосували 245 депутатів ВР

Верховна Рада України прийняла за основу в першому читанні законопроект №4046а "Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації". Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За відповідний документ проголосували 245 депутатів ВР.

Було розроблено проект нової редакції Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації, який відповідає висновкам і рекомендаціям Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) в частині необхідності законодавчого закріплення кола питань, які формують імідж України на міжнародному рівні.

Так, у новій редакції враховані стандарти ІСАО, Європейського Союзу, ЄКЦА, Євроконтролю, а також зміни у нормах українського законодавства, які відбулися за період після введення в дію Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації у 2003 році.

Наголошується, що членство в зазначених вище організаціях зобов’язує Україну своєчасно вносити відповідні зміни до національного законодавства з метою досягнення сучасного рівня захисту цивільної авіації від незаконного втручання.

Невиконання взятих Україною зобов’язань призведе до втрати довіри міжнародної авіаційної спільноти, що у свою чергу негативно позначиться на галузі цивільної авіації України.

Нагадаємо, МВФ вимагає від України прийняти закон про демонополізацію спиртової галузі.