ua en ru

ВР ухвалила зміни до закону щодо особливостей банкрутства підприємств, що у своїй діяльності використовують ядерну енергію

Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до статті 43 закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (щодо підприємств, які у своїй діяльності використовують ядерну енергію)".
За відповідне рішення проголосували 286 з 412 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Згідно ухваленого законодавчого акту (№ 6413 від 20.05.2010 р..), що був ініційований Кабінетом міністрів України, встановлено особливості банкрутства підприємств, що у своїй діяльності використовують ядерну енергію, зокрема, орган державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки (або його регіональні інспекції) визнається учасником справ про банкрутство таких підприємств.
Зокрема, чинний закон доповнено положенням, згідно з яким "особливо небезпечними підприємствами визнаються також підприємства, діяльність яких пов´язана з використанням ядерної енергії".

Передбачено також, що "підприємство, діяльність якого пов´язана з використанням ядерної енергії, та щодо якого порушено справу про банкрутство, невідкладно повідомляє про це орган державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки або його регіональні інспекції".