ua en ru

ВР передбачила прозорі умови держпідтримки проектів транскордонного співробітництва

ВР передбачила прозорі умови держпідтримки проектів транскордонного співробітництва Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Проект закону у другому читанні підтримали 234 нардепа

Верховна рада України (ВР) підтримала в другому читанні законопроект №6085 "Про внесення змін до деяких законів України щодо транскордонного співробітництва". За документ після невдалої спроби проголосували 234 парламентаря, передає кореспондент РБК-Україна.

Метою закону є введення прозорих умов державної підтримки проектів транскордонного співробітництва.

Документом, зокрема, передбачається створити законодавчі підстави для утворення та діяльності об'єднань єврорегіонального співробітництва, європейських об'єднань територіального співробітництва.

Зокрема, в проекті визначається поняття "об'єднання єврорегіонального співробітництва". Також додані положення, що регламентують порядок утворення та діяльності таких об'єднань. При розробці таких положень враховані особливості діяльності об'єднань єврорегіонального співробітництва на всіх кордонах України з сусідніми державами.

Крім того, в законопроекті визначається поняття "європейських об'єднань територіального співробітництва" і регламентується порядок утворення та діяльності таких об'єднань.

Нагадаємо, ВР підтримала за основу законопроект №6085 у червні минулого року, за нього проголосували 245 парламентарів.

У листопаді 2015 року Україна і Молдова підписали дві нові угоди з транскордонного співробітництва для спрощення і прискорення переміщення через спільний кордон.