ua en ru

ВР надала дітям-чорнобильцям безкоштовний проїзд в громадському транспорті

ВР надала дітям-чорнобильцям безкоштовний проїзд в громадському транспорті Фото: Рада надала дітям-чорнобильцям право на безкоштовний проїзд у межах України на всіх видах транспорту

Законом також надається дітям-чорнобильцям право на безплатне виховання (утримання) у державних та комунальних дошкільних навчальних закладах

Верховна Рада України (ВРУ) надала дітям-чорнобильцям право на безкоштовний проїзд у межах України на всіх видах транспорту (крім таксі). Відповідний законопроект №2093 підтримав 261 депутат ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Законом також надається дітям-чорнобильцям право на безплатне виховання (утримання) у державних та комунальних дошкільних навчальних закладах.

Згідно з документом, передбачена щомісячна виплата в установленому урядом порядку сім'ям на кожну дитину шкільного віку, яка стала інвалідом у зв'язку з захворюванням внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також дітям шкільного віку, батьки яких стали інвалідами першої або другої групи або померли внаслідок катастрофи.

Також передбачається одноразова компенсація неповнолітнім дітям або дружину померлого учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які не одружилися вдруге.

Законом встановлюється доплата в установленому Кабінетом міністрів порядку громадянам, які працюють у зоні відчуження. А пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплачуються в повному розмірі без урахування отриманого доходу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив передачу місцевій владі забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи.