ua en ru

ВР пропонує відстрочити до 2013 р. введення відповідальності за використання земельних ділянок сільськогпризначення без затвердження проектів

Верховна Рада України пропонує відстрочити введення відповідальності за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення без затвердження проектів до 1 січня 2013 року. Відповідний законопроект № 9585 про внесення змін до прикінцевих положень закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості грунтів" (щодо відтермінування) зареєстровано 13 грудня 2011 р. Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР. Ініціаторами законопроекту виступив народний депутат від Партії регіонів Григорій Калетнік.
Так, згідно з пояснювальною запискою, законопроект передбачає внесення відповідних змін до пункту 1 розділу II "Прикінцеві положення" закону України від 4 червня 2009 р. №1443-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості ґрунтів" з встановленням пролонгування строку введення в дію окремих його положень, а саме застосування відповідальності за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення без затвердження проектів відстрочено до 1 січня 2013 року.
Передбачається, що реалізація проекту закону дозволить захистити права землевласників та землекористувачів виходячи з реальних можливостей організувати розробку проектів землеустрою. В даному випадку сільгоспвиробники будуть мати запас часу для проходження процедури замовлення, виготовлення та затвердження проектів землеустрою.