ua en ru

ВР підтримала рішення Президента відправити українських миротворців до Кот-д'Івуар

Верховна Рада Україна прийняла закон "Про схвалення рішення Президента України щодо участі миротворчого контингенту України в наданні оперативної підтримки Місії ООН у Кот-д'Івуарі".

За відповідне рішення проголосували 240 з 397 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Закон (№ 7289 від 22.10.2010 р.) передбачає направлення 4 вертольотів з екіпажами і технічним персоналом загальною кількістю 25 осіб із миротворчого контингенту у складі 56 окремого вертолітного загону, який бере участь у місії ООН в Ліберії, на територію сусідньої держави - Кот-д'Івуара, на період проведення виборчої компанії (до трьох місяців), визначений згідно з рішенням Ради Безпеки ООН.

Акт розроблений з метою нормативно-правового оформлення указу Президента України № 854/2009 від 23 жовтня 2009 р. "Про направлення миротворчого контингенту для участі України в наданні оперативної підтримки Місії ООН в Кот-д ' Івуарі ", відповідно до вимог статті 4 закону України" Про участь України в міжнародних миротворчих операціях ", які визначають необхідність схвалення рішень Президента України з відповідних питань Верховною Радою України.

Фінансування витрат, пов'язаних з розповсюдженням району дії миротворчого контингенту України у складі Місії ООН у Ліберії на територію Кот д'Івуара, буде здійснюватися за рахунок коштів державного бюджету України з подальшим відшкодуванням цих витрат Організацією Об'єднаних Націй.