ua en ru

Рада планує уточнити порядок передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земділянками

Рада планує уточнити порядок передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земділянками Фото: Верховна Рада

За документ з другого разу проголосували 247 парламентарів

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №3157 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками". За документ з другого разу проголосували 247 парламентарів (спочатку 225 нардепів), передає кореспондент РБК-Україна.

Так, документом планується ліквідувати колізії окремих положень статті 51 Водного кодексу України щодо передачі в оренду водних об’єктів у комплексі із земельною ділянкою під ними. Також передбачається сприяти спрощенню процедури укладення договорів оренди водних об’єктів, збільшення кількості орендарів водних об’єктів, оптимізації виробництва та збільшення видобутку рибної продукції, надходженню додаткових коштів до державного та місцевого бюджетів.

Очікується, що прийняття проекту встановить додатковий захист прав сільгосптоваровиробників, фермерських господарств, фізичних осіб-підприємців, які використовують у своєму виробництві зрошувальне землеробство.

Зокрема, планується передбачити, що водні об’єкти надаються у користування на умовах оренди за договором оренди водних об’єктів.

Нагадаємо, ВР прийняла за основу законопроект №4638 "Про внесення зміни до статті 4 закону "Про використання земель оборони" щодо підвищення ефективності використання виділених земельних ділянок". Документ підтримали 232 депутата ВР.