ua en ru

ВР планує розглянути законопроекти про реформування нафтогазового комплексу після відновлення роботи, - Єфремов

Після розблокування роботи парламенту народні депутати планують розглянути законопроект, що стосується реформування нафтогазового комплексу України. Про це РБК-Україна повідомив лідер Партії регіонів Олександр Єфремов.
"Ми плануємо розглянути законопроект щодо реформування нафтогазового комплексу, інакше ми можемо залишитися взагалі осторонь від процесів, які відбуваються", - сказав Єфремов.
Він пояснив, що прийняття цього документа сьогодні актуальне і важливе, оскільки "нас обходять з півночі, нас обходять з півдня і в кінцевому підсумку з 120 млрд куб. м газу, які ми транспортували, може залишитися нам близько 40 куб. м газу, якщо ми сьогодні не приймемо рішення і не ввійдемо в систему, яка займається цим питанням". "Найкраще рішення, з моєї точки зору, це зробити консорціум тристоронній - Європа-Україна-Росія. Якщо нам вдасться це зробити і колеги погодяться з цим - це найкраще рішення питання. Хоча, з моєї точки зору, це потрібно було робити значно раніше" , - підкреслив Єфремов.
У той же час депутат фракції НУ-НС, член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Юрій Костенко повідомив РБК-Україна, що законопроект №9429, який ініційований урядом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою забезпечення реформування нафтогазового комплексу" розглядався на вчорашньому засіданні комітету. За словами Костенка, парламентське науково-експертне управління дійшло висновку, що даний документ в існуючому вигляді "не може бути прийнятий, оскільки він суперечить іншим законопроектам, у тому числі і закону щодо держвласності і необхідно всі ці питання узгоджувати".