ua en ru

ВР планує скасувати держреєстр виробників рідких біологічних видів палива та біогазів

ВР планує скасувати держреєстр виробників рідких біологічних видів палива та біогазів Фото: Верховна Рада України

Законопроект розроблено на виконання плану заходів щодо дерегуляції госпдіяльності

Верховна Рада України підтримала у першому читанні за основу законопроект №4618 "Про внесення змін до статті 8 закону "Про альтернативні види палива". За документ проголосував 231 нардеп, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що проект закону пропонувалося прийняти в цілому. Однак таку пропозицію підтримали 214 і 196 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Так, законопроект розроблено на виконання пункту 103 Плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 року № 357-р, яким передбачено скасування вимог щодо необхідності ведення державного реєстру виробників рідких біологічних видів палива та біогазів.

Зокрема, проектом закону передбачається скасування положень щодо ведення державного реєстру виробників рідких біологічних видів палива та біогазів органом, уповноваженим урядом, та скасування вимоги щодо внесення до цього реєстру суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва, зберігання та введення в обіг рідких біологічних видів палива та біогазів.

Нагадаємо, парламент підтримав за основу законопроект №4334 "Про внесення змін до закону" Про теплопостачання "щодо стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел енергії". За документ проголосували 242 депутати ВРУ.