ua en ru

ВР планує забезпечити рівні можливості для доступу до електронних довірчих послуг

ВР планує забезпечити рівні можливості для доступу до електронних довірчих послуг Фото: Верховна Рада України

Законопроект спрямований на реформування законодавства у сфері електронного цифрового підпису з урахуванням досвіду ЄС

Верховна Рада України підтримала за основу в першому читанні законопроект №4685 "Про електронні довірчі послуги". За документ з другого разу проголосували 260 нардепів (спочатку 190 депутатів), передає кореспондент РБК-Україна.

Так, проект закону спрямований на реформування законодавства у сфері електронного цифрового підпису з урахуванням досвіду Європейського Союзу, розбудови єдиного простору довіри на основі системи електронних довірчих послуг, визнання в Україні електронних довірчих послуг, які надаються іноземними постачальниками електронних довірчих послуг, що забезпечить активний розвиток транскордонного співробітництва та інтеграцію України у світовий електронний інформаційний простір.

Зокрема, документом передбачається вільний обіг електронних довірчих послуг в Україні, а також можливості вільного доступу до електронних довірчих послуг постачальниками електронних довірчих послуг, що провадять діяльність в інших державах; підвищення рівня довіри громадян до електронних послуг, у тому числі транскордонних.

Також планується забезпечити рівні можливості для доступу до електронних довірчих послуг, у тому числі для осіб з обмеженими можливостями; забезпечити свободу договору у сфері електронних довірчих послуг.

Крім того, законопроект спрямований на забезпечення відповідності вимог до надання електронних довірчих послуг європейським та міжнародним стандартам.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №4302 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обробки інформації в системах хмарних обчислень".