ua en ru

ВР очікує остаточні висновки Венеціанської комісії щодо закону про вибори народних депутатів 14 жовтня, - Єфремов

Верховна Рада (ВР) очікує остаточні висновки Венеціанської комісії щодо закону про вибори народних депутатів авторства Президента 14 жовтня. Про це на брифінгу заявив голова фракції Партії регіонів у ВР Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна. "За нашими даними, 14 жовтня Венеціанська комісія дасть остаточний висновок щодо закону про вибори народних депутатів", - заявив Єфремов.
Він підкреслив, що ВР тоді зможе приступити до розгляду цього закону. Я не виключаю, що вже на наступному пленарному тижні (18-21 жовтня) цей документ буде винесений на розгляд у парламент".
Нагадаємо, раніше сьогодні міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що президентський законопроект про вибори народних депутатів буде переданий у ВР на цьому тижні.
У попередніх висновках Венеціанської комісії зазначається, що в законопроекті відсутня ясність в питання можливості оскаржити результати виборів. Крім того, комісія стурбована тим, що повернення до змішаної виборчої системи може призвести до спотворення результатів виборів на користь влади.