ua en ru

ВР відстрочила виконання екологічних зобов'язань покупця "Криворіжсталі"

На сьогоднішньому засіданні спеціальної контрольної комісії Верховної Ради (ВР) з питань приватизації було прийнято рішення взяти до відома інформацію Фонду держмайна України (ФДМУ) про зміну умов договору купівлі-продажу пакету акцій "Криворіжсталі", згідно з якими кінцевий термін виконання деяких екологічно важливих зобов'язань покупця цього комбінату був істотно відстрочений. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.
Варто відзначити, що, зокрема, внесеними до договору №2 про приватизацію "Криворіжсталі" від 3 жовтня 2011 р. змінами передбачено, що будівництво нової аглофабрики з метою зниження дрібної фракції агломерату до 14% відстрочено до 2018 р., а технічне переоснащення та капітальні ремонти з будівництвом сучасного обладнання продовжено до 2015 р.
Також дані зміни в договір №2 передбачають ряд інших відстрочок щодо проведення заходів, пов'язаних з поліпшенням екології. Крім того, у своєму рішенні комісія вирішила запропонувати уряду проаналізувати доцільність укладення договору №2, а ФДМУ - продовжити здійснення щоквартальних перевірок стану виконання умов договору купівлі-продажу комбінату "Криворіжсталь" і невідкладно інформувати комісію про їх результати.
Також у ході засідання комісії наголошувалося, що, за даними криворізького відділу охорони навколишнього природного середовища, обсяг викидів забруднюючих речовин у повітря комбінатом в 2010 р. склав 311,7 тис. тонн, або 81% загального обсягу викидів м. Кривий Ріг.