ua en ru

ВР відправила на доопрацювання закон щодо надання землі під споруждення нафтових свердловин

ВР відправила на доопрацювання закон щодо надання землі під споруждення нафтових свердловин Фото: Верховна Рада

При цьому за основу законопроект підтримали лише 203 нардепи

Верховна Рада України відправила на повторне перше читання законопроект №3096 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі". Таке рішення з другого разу підтримали 232 депутати ВР (спочатку 223 парламентаря), передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому документ за основу підтримали лише 203 нардепи.

Так, запропоновані зміни спрямовані на вдосконалення процедури надання земельних ділянок для проведення розвідувальних робіт та робіт з будівництва, технічного обслуговування, ремонту і реконструкції об’єктів трубопровідного транспорту, спорудження нафтових і газових свердловин, і пов’язаних з їх експлуатацією об`єктів та виробничих споруд, під’їзних доріг, ліній електропередач та зв’язку, що допоможе оптимізувати витрати підприємств нафтогазової галузі при проведенні таких робіт та збільшити обсяги нафти та газу власного видобутку.

Нагадаємо, раніше ВР підтримала за основу законопроект №5370 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стабілізації діяльності Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у зв'язку з тимчасовою окупацією території України".