ua en ru

ВР відправила на доопрацювання ветований закон про безоплатну приватизацію житла у гуртожитках

ВР відправила на доопрацювання ветований закон про безоплатну приватизацію житла у гуртожитках Фото: Верховна Рада

За скасування законопроекту проголосували 68 депутатів

Верховна Рада України відправила на доопрацювання в профільний комітет раніше ветований президентом закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків". Таке рішення підтримали 266 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за скасування законопроекту проголосували 68 депутатів при 226 необхідних, а подолання вето президента підтримали лише 188 нардепів при мінімально необхідних 300.

Зазначимо, що президент Петро Порошенко наполягав на тому, що прийнятий ВР закон містить норми, які суперечать Конституції та законам України, не створює належних правових механізмів реалізації житлових прав мешканців гуртожитків і містить ризики їх порушення.

Зокрема, документом обмежуються права громадян, які законно проживають у гуртожитках, на приватизацію жилих приміщень у гуртожитках у залежності від наявності трудових (службових) відносин з підприємством (організацією), яке надало їм право проживати в гуртожитку, або офіційну реєстрацію місця проживання у гуртожитку.

Нагадаємо, раніше комітет парламенту з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендував Раді подолати вето президента на цей законопроект.

Нагадаємо, ВР відхилила ветований закон про автоматичне нарахування субсидій пенсіонерам.