ua en ru

ВР відхилила законопроект щодо університетських клінік

Верховна Рада України відхилила проект закону "Про внесення змін до закону України "Про вищу освіту" (щодо університетських клінік)".

За даний проект проголосували 80 з 424 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Як йдеться в пояснювальній записці, проектом (№1487 від 04.02.2008 р.) передбачалося виправлення деяких недоліків в існуючій на сьогодні клінічній підготовці спеціалістів медичного профілю, яка здійснюється відповідно до наказу МОЗ України від 5 червня 1998 р. № 374 "Про затвердження Положення про клінічний лікувально-профілактичний заклад" на базі комунальних та відомчих закладів охорони здоров'я, що створює низку проблем, зокрема розбіжність фінансових інтересів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації і лікувальних установ та залишаються не розмежованими питання взаємної відповідальності за організацію навчальної та лікувальної роботи.

Зазначеним законопроектом з утворенням навчально-науково-лікувальних комплексів - "університетських клінік" на базі лікувально-профілактичних закладів мали врегульовуватися проблеми у взаємовідносинах вищих навчальних закладів та комунальних закладів охорони здоров'я.

Законопроект мав встановлювати правила утворення навчально-науково-лікувальних комплексів - "університетських клінік", які врегульовують взаємовідносини між вищими навчальними закладами та комунальними закладами охорони здоров'я.